In het kader van een omgevingsvergunning levert de landmeter-expert u de nodige documenten. Op het inplantingsplan wordt de bestaande toestand van het perceel weergegeven alsook de inplanting van aanwezige bebouwing, aanpalende wegeninfrastructuur en de aanzet van gebouwen op de aanpalende percelen. Verder worden een gevelplan, zij-aanzichten van de buren (gabarit), en eventueel een terreinprofiel afgeleverd.
Aan de hand van satellietplaatsbepaling of meer gekend GPS, kunnen tal van zaken rechtstreeks in het coördinatenstelsel van België (Lambert '72) op de correcte hoogte (TAW) ingemeten worden.
Enkele voorbeelden:
Om de stabiliteit van een gebouw of een constructie na te gaan, worden vaste merktekens op de vloeren, in muren of aan de constructie bevestigd. De hoogte van de deze punten wordt vervolgens met behulp van een digitale waterpassing op regelmatige basis ingemeten. Uiteraard kunnen deze punten ook driedimensionaal opgevolgd worden.
Een vergelijking van de verschillende metingen maakt het mogelijk eventuele schommelingen vast te stellen. Een nauwkeurige opvolging laat toe om grote zettingen tijdig op te sporen en te verhelpen.
Tijdens bouwwerken kunnen op basis van de bouwplannen, de gewenste assen, funderingen of muren alsook eventuele hoogtes door de landmeter worden uitgezet.
De verschillende punten worden op het terrein gematerialiseerd door houten piketten, metalen staven, nagels op brugjes of inkrassingen.
Het opmeten van de bestaande toestand kan van belang zijn bij de heraanleg van wegen, de inplanting van nieuwe wegen, aanleg van riolering, uitbreiding van tramnetwerk... Afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid wordt de juiste werkwijze gekozen.
Had u graag meer informatie gewenst of een offerte aangevraagd of de mogelijkheden voor uw project besproken, klik hier.